lauantai 2. toukokuuta 2009

Korkea-arvoinen vieras...

on tulossa kaymaan Israelissa ensi kuussa. Paavi Benedict 16. vierailee samalla reissulla myos Jordaniassa ja palestiinalaisalueilla. Vierailukohteisiin kuuluu moskeija Ammanissa, Jerusalem, Nasaret ja Betlehem.




Vierailusta on kuulunut negatiivisiakin mielipiteita, koska nykyinen paavi ei ole suhtautunut tarvittavan vakavasti tiettyihin "kirkonmiehiin" jotka ovat tuoneet ilmi epailyksia holocaustin laajuudesta. Vatikaani on myos pyytanyt Holocaust-museota Jerusalemissa poistamaan teksteja paavi Pius XII kuvista, joissa lukee etta tama toisen maailmansodan aikaan hallinnut paavi ei ole ottanut kantaa juutalaisten murhaamiseen, eika vastustanut juutalaisten siirtoa Roomasta Aushwitzin kuolemanleiriin.

Paavin mukana tulee ilmeisesti myos suurehko maara pyhiinvaeltajia. Sen vuoksi nyt markkinoidaan halpoja ulkomaanmatkoja meille. Muuten lentokoneet joutuisivat lentamaan tyhjina hakemaan/ viemaan pois vieraita. Niimpa tana aikana ulkomaille lahtevat israelilaiset voivat nauttia harvinaisen halvoista lennoista, kunhan koneet tayttyvat toiseenkin suuntaan.

Edellisen kerran paavi vieraili taalla vuonna 2000. Silloinkin odotettiin turismin kasvua, mutta se ei lopultakaan juuri toteutunut.

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Olenkin miettinyt, etta minka verran siella Israelissa nykyisin on turismia? Ajattelin verrattuna 20-30 vuotta sitten... Kaikenlaiset pyhiinvaeltajat ovat tietysti luku sinansa. Mutta minka verran turisteja on esim Eilatissa?

anumorchy kirjoitti...

Empa oikein osaa sanoa Eilatin turismista, kun olen viimeksi itse ollut siella vuonna 1995, ja silloinkin vaan lomailevaa Suomen serkkua tapaamassa. Katsoin tuossa laskeutuvia lentoja sinne, ja nakyi olevan Venajalta, Pariisista ja Varsovasta ainakin. Olihan Suomestakin tana talvena sinne matkoja.

Pyhissa paikoissa nakyy pyhiinvaeltajia jonkun verran. Se on ehka aika vakaata turismia, siihen vahemman selkkaukset ja suhdanteet vaikuttavat. Lomakausina taalla vierailee myos paljon ulkomailla asuvia juutalaisia, erilaisten nuorisojarjestojen ryhmia ym.