perjantai 14. elokuuta 2009

Lukemista

Taman kirjapinon raahasin Suomesta talla kertaa. Tuota Kyllikki Villan Pakomatkaa alon eilen lukea. Tuntuu oikein mielenkiintoiselta. Yleensakin matkakirjat ovat suosikkejani.
Talven mittaan yritan lueskella vahan vuorotellen englannin, heprean ja suomenkielisia kirjoja. Heprea sujuu hitaammin, mutta vaiva kannattaa, jos sen ansiosta pystyy lukemaan teoksen alkuperaiskielellaan. Englannista kaannettya en juuri viitsi hepreaksi lukea. Talla systeemilla naita suomalaisiakin riittaa sitten koko vuodeksi.

7 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Oho, mitenkäs sait noin paljon kirjoja kuljetettua?

anumorchy kirjoitti...

No eihan nuo pokkarit niin kauhean paljon paina. Sita paitsi jatin Suomeen paljon tuliaisia, lenkkarit ja vaatteita. Laukkuni oli tasan 20 kiloa kentalla. Ruispaloja, salmiakkia, ranskalaisia pastilleja ja marianneja tungimme miehen laukkuun.

Tuula kirjoitti...

Ihana pino kirjoja! Minullakin tarttuu aina Suomen reissuilta mukaan samanmoinen kasa. Tosin nyt kesalla olen alkanut lukemaan norjalaisia kirjoja suomalaisten puutteessa. Aikaisemmin olen oikeastaan lukenut norjaksi vain ammattikirjallisuutta...

Jael kirjoitti...

Onpa iso kirjakasa! Mulla oli matkassa ainoastaan yksi kirja tällä kertaa,kun oli niin paljon kiloja muutenkin,ja sekin oli koirien hoidosta. Tykkään itsekin lukea kirjat alkuperäiskielellä,jos vaan voin.

Leena Lumi kirjoitti...

Minulta on tulossa arvosteluun yksi juutalaisuutta käsittelevä kirja ihan muutamassa viikossa. Ja sen lisäksi, jos saan paussia, ´voisin tehdä omaan piikkiini tutkijoiden kirjan juutalaisesta kulttuurista...Tämä aihe kiinnostaa minua kovasti.

Anu,kuinka tosissasi olit siinä Jussi Siirilän Juoksijassa? Yritänkö, jos saan sen jostakin, vaikka alesta tai jos kutantajalta löytyy tms.?

anumorchy kirjoitti...

Leena Lumi, hah eiko se ole enaa nytkaan kaupoissa se Juoksija? Ajattelin meinaan pyytaa siskoa jemmaamaan sen mulle.

Susadim kirjoitti...

Onneksi pokkareiden tarjonta on niin laaja ja hinta edullinen, että niitä voi ostella vaikka joka viikko. Kyllikki Villan Vanhan naisen lokikirjan olen lukenut ja oli ihan mielenkiintoinen. Onko sulla jotain hyviä matkailukirja suosituksia?