sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Sunnuntaiklassikko

Kylla teinkin pitkan kierroksen Youtubessa, ennenkuin loytyi jotain tyydyttavaa. Tai loytyi vahan liikaakin, muun muassa Esa Pakarisen Suhmuran Santra, mutta jatetaan se toiseen kertaan...

Oikeastaan etsin Hectorin kappaletta Luonas en ollutkaan, kun nyt sain samannimisen Leena Lehtolaisen kirjan juuri luettua. Suosittelen teosta lampimasti. Tarinan erikoinen rakenne herattaa uteliaisuuden ja loppukin on arvaamaton.

Mutta itse asiaan. Juice Leskisen kuolemasta tulee marraskuussa kolme vuotta. Han oli lahjakas ja tuottelias niin muusikkona kuin kirjailijanakin, vaikkei mikaan virtuoosisoittaja ollutkaan, ja lauluaanikin oli aika arkinen.

Juicen musiikki kai puree hyvin suomalaiseen melankoliaan, ja varsinkin muutaman drinkin jalkeen kappaleita on vaikea kuunnella kyynelitta.

Tassa vain yksi esimerkki:


9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Juice olikin hyvä artisti,vaikken mä ihan tuollaisesta melankolisesta tyylistä kauheasti pidä.Sunkin pitäisi laittaa sun sunnuntaiklassikot sinne sunnuntaiklassikkojen listaan;aina katon onko Anunkin mukana muttet vielä ole laittanut....

Ink Narrative kirjoitti...

Mukava nähdä uusia klassikonsoittajia. Ja Juice on toki klassikko!

SusuPetal kirjoitti...

Juocen laajasta tuotannosta löytyy paljon klassikoita.

Tervetuloa mukaan klassikomaan!

anumorchy kirjoitti...

Kari, Susupetal, olen klassikoinut jo jonkun aikaa. En vaan ole ilmottautunut. Tuolta sivusta loytyy viela 8 muutakin klassikkoa!

Olli-Pekka Uusitalo kirjoitti...

Juice on tosiaan tehnyt monta koskettavan kaunista klassikkokappaletta, jos sitten hauskempiakin ralleja ja jotain kohtaa tämäkin suomalaisen miehen rinnassa onnistui koskettamaan.

Niin ja tervetuloa minunkin puolestani!

Tuima kirjoitti...

Minä pidän tästä Juicen kappaleesta. Melankolia puree kyllä Suomessakin :) Tervetuloa mukaan soittelamaan klassikoita!

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, päädyit Leena Lehtolaisen kirjassa varmaan samoihin tunnelmiin kuin minä...otaksun kommenteistasi eli kiinnostava kirja.

Olen musiikissa hiukan kai epäisänmaallinen, sillä pidän kaikesta muusta enemmän kuin ns. Suomi-musiikista, mutta poikkeuksiakin joukkoon mahtuu ja niitä ovat juuri eräät Hectorin kappaleet, Rauli Badding-Somerjoen muutamat ja muutamia muita.

Tiedätkö Anu, minulta tuo Youtube vie niin hirveästi aikaa, kun alan jotain etsiä, että kaikki muu jää sitten tekemättä...sen takia minä toistan vanhoja, mitä olen onnistunut löytämään tai laitan biisin, milloin huvittaa. Nyt minua harmittaa se, kun löysin sen ihanan hollantilaisen laulajan Laura Fygi ja biisin Dream a little dream of me, niin se ei enää soi! Ne tai siis joku, muuttaa asetuksia, poistaa upeita levyjä ulottumattomiin, jonne ainakaan minä en löydä.

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, lähdin sitten kumminkin taas kollaamaan tuonne Youtubeen...ja löysin Concha Buikan. Ihan uusi juttu mulle, mutta niin sytytti, että laitoin vielä linkin yhteen hänen levyyn. Sain siis voimamusiikkia ihan tavalliseen arkeen niin itselle kuin muille. Kyllä siellä ehkä sittenkin kannattaa pyöriä...vaikka kaikki muu sitten jääkin - tekemättä.

lepis kirjoitti...

Tervetulleeks Sunnuntaiklassikoiden soittajien joukkoon :)

Juice on Juice! Mies joka elää mukanamme hamaan sinne. Ei kai tarvita sen kummempia kommentteja kuin että ehkä se yksi ja ainoa kotimainen artisti, jota jaksan kuunnella milloin vain.