perjantai 4. syyskuuta 2009

Utopiassa

Jokunen aika sitten vierailimme Utopiassa. Kyseessa on suuri orkideapuisto. "Puisto" on oikeastaan valtava kasvihuone, jossa trooppiset kasvit elavat tarkoin valvotuissa olosuhteissa. Puistossa on kavelyreitteja parissa kerroksessa, pieni vesiputous ja lampia.

Utopia sijaitsee Bachan-kibbutsissa noin 40 kilometria Tel Avivista pohjoiseen. Kasveja on monenlaisia, mutta orkideoilla on tietysti paaosa tassa varien ja muotojen kirjossa. Lisatietoja loytyy taalta.

Paikalla on myos naytoksia ja esitelmia kasvien hoidosta.


Myos lihansyojakasveja loytyy, mutta niita en muistanut edes kuvata. Olivat sen verran vaatimattomampia. Yllamainityilla nettisivuilla on niistakin tietoa.

Orkideoja riittaa, joka varissa ja muodossa.

Sinisia en sentaan ole nahnyt. Oletteko te?


Orkideat ovat siita hyvia naytoskasveja, etta niiden kukinta kestaa tosi pitkaan, yleensa kuukausia. Kotioloissa niita on kai aika vaikeaa saada kukkimaan uudestaan.


Onnistuimme nousemaan aikaisin ja olimme paikalla juuri kun avattiin, joten saimme nauttia paratiisista melko rauhassa. Myohemmin alkoi vakea tulla aika lailla.
Myos ulkona on puistoa ja perhostarha, seka muutamia elaimia; lampaita, vuohia, kaneja yms. Paikan yhteydessa on myos iso, siisti ja hyvinhoidettu taimitarha, joka houkuttelee rakentamaan kotiin pienen oman vihrean utopian. Uloskaynti on tietysti taimitarhan kautta.





7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Näyttää upealta;oikealta orkideafriikin unelmapaikalta.En ole koskaan tuolla ollut,ja kiva kun laitoit siitä näitä tosi nättejä kuvia!

Leena Lumi kirjoitti...

Joku ystäväni oli ostanut orkidean kuukausia sitten ja kukka vain kukki edelleen eli sikäli hintansa väärti. Tosin, kuten Anukin mainitse, ehkä lienee vaikea kukittaa uudelleen. Hyvin eksottinen kaunotar.

BLOGitse kirjoitti...

Orkideat on kauniita. Mun mutsilla on yksi joka pukkaa pienen tauon jalkeen aina uuttaa kukkaa tulemaan...

Noissa kasvihuoneissa on ihanan kostea ilma...

Tuula kirjoitti...

Vautsi vau mika paikka. Tuonnekin pitaisi paasta!

pikkujutut kirjoitti...

Voi että, tuonne kun pääsisi ihan yksin kameran kera..ihana paikka.

Sirokko kirjoitti...

Mahtava paikka kuvista päätellen, utopiaa meikäläiselle tosiaan. Eikös tuolla ole kesäisin tosi kuuma kun jo ulkonakin on?

Mari kirjoitti...

Hieno paikka! Tuollaisessa kiertelystä minä nauttisin täysin siemauksin. Ja siellä pihalla oikein hyvin, ihailemassa sydän sykkyrällä eläimiä :)