torstai 31. joulukuuta 2009

Taasko! Miksi?

Se tuli mieleen, kun netissa vetelehtiva kollega tuli kyselemaan, olenko lukenut Suomen uutisia hiljattain. Melkein arvasin mita siella taas on tapahtunut. Tasta on tulossa kai jokavuotinen traditio. Talla kertaa ei kai ole kyseessa hairiintynyt koulupoika. Mina saan taas olla diplomaattina selittamassa suomalaisten luonnetta ja asepolitiikkaa. Parempaa uutta vuotta!

13 kommenttia:

Sirokko kirjoitti...

Taas on jäänyt päivälehdet meikäläiseltä lukematta, mutta onneksi on nämä ulkosuomalaisten blogit, jotta pysyisi ajan tasalla. Koskahan avoimesti tunnustetaan että Suomessakin voidaan huonosti...

Sirokko kirjoitti...

Ai niin ja ihmetyksessäni unohdin toivottaa kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

Jael kirjoitti...

Aika järkyttävää oli nähdä ne uutiset,ja näin vuodenloppuna.Toivottavasti uusi vuosi alkaa paremmissa merkeissä.Hyvää Uutta Vuotta 2010 Anu!

pikkujutut kirjoitti...

Oikein mukavaa vuotta 2010!

Nyt siirryn lukemaan niita uutisia.

Leena Lumi kirjoitti...

Olen sen sata kertaa kirjoittanut, että esim. Suomi johtaa Euroopan maiden tilastoa kotiväkivallasta. Meillä myös kuolee naisia kotiväkivallan seurauksena enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa.

En halunnut katsoa ylimääräistä uutislähetystä tänään. Tämä on käyty nyt niin usein läpi. En jaksa.

Suomen asepolitiikka on ihan perseestä! Täällä saa kuka tahansa aseen, kun kirjoittautuu jonkun ampumaseuran riveihin ja käy siellä muutaman kerran ampumassa. Minä ja muutamat muut olemme yrittäneet ehdottaa,e ttä ampumaseurojen pitäisi harrastuksen päätyttyä, siis radalla ampumisen päätyttä, ottaa aseet aina 'kaniin'. Tämä ei ole ottanut tulta ja lisää murhia ja tappamisia tulee. Jopa minä tiedän heti muutamia ihmisiä, joilla koko ajan ase mukana, vaikka se on laitonta. Mikä pahinta, näistä yksi käyttää psyykeenlääkkeitä ja yksi anabolisia steroideja, jotka heittelevät mielialoja laidasta laitaan. Tosin en tapaa heitä - enää.

Ja sitten meillä kauhistellaan USAn vapaata asepolitiikkaa! Niin kaksinaismoralistista, että kuvottaa.

Tämä ei ole kaunis kirjoitus, mutta ei ole kaunista sekään veri, mikä viattomista lentää!

Lissu kirjoitti...

Surullista tosiaankin, mutta onneksi (???) ampuja tàllà kertaa EI ollut suomalainen. Toisaalta kun kuulee, mità eri puolilla maailmaa tapahtuu làhes pàivittàin itsemurhapommien merkeissà, ihminen sinàllààn on aika merkillinen tapaus!!! Parempaa vuotta toivoen ja sinne hyvàà uutta vuotta toivottaen.

Lisay kirjoitti...

Kylla on Suomi muuttunut tana aikana,kun olen ollut sielta pois.Ei ennen ollut tallaisia massamurhia.Se oli maailman turvallisin paikka asua!!!

Hyvaa Uutta Vuotta 2010!!!

Tuula kirjoitti...

Ihan hirvee juttu. Katsoin just Ylen Areenalta poliisin tiedotustilaisuuden.

Tulipahan tutuksi tuo Areenakin. Sielta siis nakee kaikenlaisia ohjelmia ihan ilmaiseksi. Enpa tiennyt tatakaan aikaisemmin...

mizyéna kirjoitti...

En tiedä miksi pitäisi sanoa onneksi ei ollut suomalainen? Minusta kansalaisuudella ei tässä ole merkitystä. Ihan yhtä kamalaa. Kyseessä oli kosovon albaani ja aikamoisia traumoja on sen kansan pakolaisilla eli varmaan mielenterveys heitellyt tälläkin ukolla. Tosi surullista kaiken kaikkiaan.

Leena Lumi kirjoitti...

Nyt katsoin uutiset. Suomessa kuolee vuosittain parisuhdeväkivallan seurauksena 20-30 naista vuodessa. Tämän päiväisellä surmaajalla armeijatausta ja aiempi tuliaserike. Hän surmasi tänään laittomalla aseella ja kohteena oli hänen entinen naisystävänsä. Mies oli uhannut keväällä, että jotain pahaa tapahtuu. Lähestymiskielto oli päällä ja koski myös naisen työpaikkaa. Mutta kauppakeskus Sello on Suomen toiseksi suurin ja tilannetta ei mikään voinut estää. Suomi on hyvin vanhastaan tunnettu tällaisesta, että kun nainen jättää, mies ei sitä kestä. Näköjään siihen ei vaikuta edes se, että mies lähtöjään muualta. Se on se kuuluisa lause: "Ellen mie sinnuu saa, ei saa muutkaan." Olen kirjoittanut muutaman kerran blogissani itsetuntovammaisista miehistä, joita esiintyy Suomessa kuin kärpäsiä navetassa. Jotkut tunnistavat tällaisen, eivätkä ryhdy suhteeseen, jossa toinen takertuu, vangitsee ja on lopulta raivoisan mustasukkainen. Valitettavasti eräs joka ei osannut 'nähdä läpi' on nyt kuollut ja sivullisia meni samassa. Ei tämä kyllä mikään suomalainen ilmiö ole, vaan sitä esiintyy muuallakin. Tämä suunta, mistä minä katson, on suomalainen.

anumorchy kirjoitti...

Taallakin on aika tuttu tuo yhdistelma, etta mies tappaa vaimon / naisystavan ja tekee itsemurhan. Tuskin siita kuitenkaan mitaan etnista johtopaatosta voi tehda. En kylla muista yhtaan tapahtumaa, etta nainen olisi tehnyt vastaavaa.

Satu kirjoitti...

Sellon, Kauhajoen ja Jokelan tapahtumat ovat kauheita.

Leena Lumi kirjoitti: "Jopa minä tiedän heti muutamia ihmisiä, joilla koko ajan ase mukana, vaikka se on laitonta. Mikä pahinta, näistä yksi käyttää psyykeenlääkkeitä ja yksi anabolisia steroideja, jotka heittelevät mielialoja laidasta laitaan".

Voisimmeko me kaikki ilmoittaa tuommoisista eteenpäin? Viranomaisilla olisi paljon paremmat mahdollisuudet ehkäistä tragedioita, jos saisivat niistä edes jonkinlaisen ennakkovaroituksen.

Rauhallista uutta vuotta kaikille.

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, tarkennan, etten minä tehnyt tästä etnistä päätelmää. Tällä ei nyt ole mitään tekemistä rodun tai kansallisuuden kanssa, vaikka muutama Suomen lehti sitäkin on yrittänyt tällaiseksi vääntää.

Satu, olen tehnyt nimettömät ilmiannot erittäin ylös päättäviin elimiin.