keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Ruotsalaisten maihinnousu

Eilen avattiin Israelin toinen Ikea. Ja takuulla paljon isompi kuin ensimmainen. Myytavat tuotteet ovat tietysti ihan samat kummassakin. Uudessa kaupassa on tosin huipputason mullistus; se on maailman ainoa Ikea, jossa myydaan falafelia. Ja halvalla, annos maksaa vain euron. Yleensa falafel maksaa lahes kolme euroa. Uutisissa haastatellut kyllakin vaittivat sen olevan "mauton tai makea, kuten ruotsalainen ruoka muutenkin".

Huomenna taasen avataan maan ensimmainen H&M Tel Avivissa Azrieli-ostoskeskuksessa. Kaupan koko on valtavat 2000 neliota. Se on rakennettu elokuvateatterikompleksin "raunioille". Monissa ostoskeskuksissa on tultu siihen paatokseen, etta vuokraa saadaan neliolta paljon enemman kaupoilta kuin leffateattereilta, ja ne katoavatkin nopeaa vauhtia.
H&Mn hinnat ovat edullisia taallakin, ja kilpailun odotetaan kiristyvan. Ensi viikolla H&M avaa jo toisen kaupan Jerusalemissa. Viime vuosina tanne onkin vihdoin saapunut muutamia ulkomaalaisia kauppaketjuja, kuten Zara ja Gap, ja lisaa on kuulemma tulossa.

5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Ruotsalaiset ovat taitavia myyntimiehia. Muistan Henkka Maukan jo 80-luvun alussa Tukholmasta. Sielta sai vaatteita kauhean halvalla verrattuna moniin muihin paikkoihin.

Ah, falafel Ikeasta. Eihan silla hinnalla voi olettaakaan sen olevan ihan priimaa...

Anonyymi kirjoitti...

taalla Ikeasta saa yaprak dolmaa, ja on ihan hyvaakin :) H&M:n haluan minakin, mutta kun ei vaan tanne rantaudu niin ei :(((

Lisay kirjoitti...

Rishonin Ikeassa en ole viela kaynyt,mutta matka lyheni nyt puolella.
Milloin se Jerusalemin H&M avataan???Ei ole viela sattunut avajaispaiva silmiin...

anumorchy kirjoitti...

Karoliina, teillahan on mukavia vaatteita ilmankin. Ja Ebrufin keroo aina, etta on ostanut hienoja H&M tuotteita jostain tehtaanmyymalasta.

Lisay, ensi viikolla joskus. Ei kannata varmaan menna alussa, kuulemma Tel Avivissa oli hirvea ryysis. Olisi kiva nahda mita kauppa nayttaa tana iltana sulkemisaikaan.

Anonyymi kirjoitti...

kiva kun olin tuolla tel avivin ostoskeskuksessa ihmettelin että miksi ihmiset jonottaa h&Mään:D no nyt tiiän että avajaiset siis tais olla.. hah!