torstai 18. maaliskuuta 2010

Sekalaista

Ihmeellista jytinaa kuului pitkaan tuolta kylpparin suunnalta. Ikkuna oli auki ja melu kuuluikin naapurin puolelta. Aanesta paatellen pesukoneessa pyorii vahintaan viisi paria lenkkareita, ja aika pitkalla pesuohjelmalla. Ainakin minun viime aikoina ostamissani kengissa lukee,ettei saa panna pesukoneeseen. Olisikohan viime paivien helteiden jalkeen hajutilanne kasvanut sietamattomaksi?

Nyt ovat kylla lampotilat palanneet normaaleiksi. Yot ovat kylmia, huomenna paivalla Tel Avivissa luvassa 18 astetta. Tanaan jopa satoi paikoitellen.

Kotimatkalla kiersin keskustan kautta, kun piti hakea pankista uusi luottokortti sen Meksikon ostosten jalkeen mitatoidyn tilalle. Osa rahoista on jo palautunut tililleni.

Onnistuin jopa shoppailemaan vahan, ostin ruskeat joustosamettiset housut talven loppualesta, ja kaksi kesapaitaa, yhteensa alle 14 euroa. Ei turhan kallista. Kiinastahan ne tulee kaikki nykyaan. Kylla sita ihmettelee, miten esim. rintsikoita myydaan taalla kolmella eurolla. Olen jopa laskenut, miten monta eri kankaanpalaa, hakasta ym rusettia tulee sellaseen, ja ompelijankin pitaa olla ammattitaitoinen, ja sitten viela kuljetus tanne ja voittoakin tehtaalle, maahantuojalle ja myyjalle. Onhan se kiva kun voi ostaa halvalla, mutta en usko etta se sinallaan maailman taloudelle tekee pitkalla tahtaimella hyvaa.

4 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Anu: Minäkin heitän likaiset lenkkarit koneeseen, vaikka ei saisi. Kengän liimaus ei kuulemma kestä konepesua. No, tähän asti ovat kaikki kengät pesua kyllä varoituksista huolimatta kestäneet.

Ajattelin muuten tänään ihan samaa asiaa halvoista tuotteista. Ostimme Niken jalkapallon joka maksoi 12.00. Hyväksi palloksi aika edullinen, eikä ollut tarjouksessa. Toisessa urhelikaupassa oli palloja viidellä eurolla. Ovat kyllä niin huonoja, että eivät kestä potkimista kovinkaan kauan. Siksi siis sijoitin vähän enemmän rahaa tuohon parempaan palloon. Paljonkohan pallon tekijä saa kuussa palkkaa? En tohdi edes ajatella.

anumorchy kirjoitti...

Kolina jatkui tosi pitkaan. Kylla sai liimat kyytia!!

Onhan laadussa eroa, mutta jos vertaa esim johonkin Triumphin rintsikoihin, jotka maksaa yli 10 kertaa ememman, ei ole ihme etta ostetaan naita halpoja. Joissain tuotteissa, esim kengissa en kylla nuukaile vaan haluan laatua ja kestavyytta.

Jael kirjoitti...

Ohoh,onpa halvat rintsikat,ihan niin halpoja en ole nähnyt.Mutta halpoja kuitenkin on Allenbyn suunnalla..
Nyt illalla oli ihana ilma, 14 astetta.Olin blogimiitissä englanninkielielisten bloggareiden kanssa Tel Avivissa,ja kotimatkalla kävellessä bussille oikein nautin siitä viileydestä viime päivien kuumuuden jälkeen.Sääli,että tämä on näin vain lyhyen aikaa....

Lissu kirjoitti...

Lenkkarit yms hikihajustuneet kengàt kannattaa (kuulemma) puhdistaa ensin pòylystà yms ja laittaa sitten yòksi muovipussissa pakastimeen. Kuolee hajua tuottavat bakteerit. En ole kokeillut. Vielà. Mutta voishan sità kokeillakin. Luin noita aikaisempia postauksiasi ja ensin luulin, ettà olit piipahtanut Meksikossa. Kunnes selvisi, ettà joku muu oli sen nimissàsi tehnyt! Varovainen saa nykyààn olla, vàhàn asiassa kuin asiassa. Mietin tuota halpisvaatehommaa ja huomasin, ettà minulla on kaksi vuosienkin ahkeran kàytòn jàlkeen hyvàssà kunnossa olevaa jakkua. Mutta ne sitten maksoivatkin enemmàn. Sen sijaan halpikset nyppààntyvàt heti kohta ensimmàisten kàyttòjen jàlkeen. Laadusta kannattaa siis maksaa.