sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Poikkeava postaus

En yleensa politiikkaan yms. minua isompiin asioihin halua ottaa kantaa
blogissani. Nyt kuitenkin huomasin, etta Suomen lehdisto on unohtanut
kertoa viime torstaina Egyptista Siinailta Eilatin suuntaan ammutuista raketeista. Israelin
toiminnathan raportoidaan kylla yleensa aika tarkkaan.
Yksi raketti putosi mereen, toinen meni pitkaksi ja tipahti Akabaan Jordaniaan,
kolmannesta ei ole tietoa.

Tassa UPI uutistoimiston  linkki uutiseen.

19 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Noinhan se on,aika yksipuolista se uutisointi täältäpäin yleensä.

Mirja kirjoitti...

Niin juuri todella yksipuolista on, ennen nettiä minäkään en tiennyt oikeastaan mitään Lähi-Idän konfliktista ja siihen johtaneista syistä, vasta 2000-luvun alussa silmät aukeni, jos on vain Suomen lehdistön varassa saa todella vääristyneen kuvan. Palestiinalaisterroristien Israelin puolelle ampumista tuhansista raketeista ei juuri koskaan uutisoida mitään, mutta jos Israel puolustaa aseellisesti itseään, niin heti on kissankokoisia otsikoita.

Minä olen taas alkanut lukemaan enemmän blogeja, joissa otetaan kantaa asioihin, vähän väsähtänyt kaikenlaisiin sisustusjuttuihin.

anumorchy kirjoitti...

Mirja,
en minakaan sisustusblogeja jaksa... mutta semmosia jokapaivaisesta elamasta eri maissa kertovia seuraan kylla mielellani.

Sateenkaari kirjoitti...

Suomen media on monessa asiassa tosi puolueellinen.Mista johtuu,niin tiedappa hanta.

Leena Lumi kirjoitti...

Anu, siksihän minä täällä käyn, kun sinä olet semmoinen totuudentorvi;-) Kerroit siitä hirveästä pedofiiliukostakin...

No, minua ottaa päähän, kun täällä aina kerrotaan, mitä Israel tehnyt ja tapppanut ja muuta, kun Israel on vain puolustanut OMAA maataan. Tässä olen absoluttisesti Israelin kansan puoella! Mutta: Joskus on ikävää lukea vaikka semmoinen uutisointi kuin oli vähän aikaa sitten, että juutalaiset sylkevät Jerusalemissa kristittyjen päälle!

Se kansa, jonka ei tarvitse kääntää toista poskea, mutta jonka pitää olla rodullisesti ja uskonnollisesti suvaitsevaisin, on juutalaiset.Heille on tehty mittaamaton väääryys, mutta nyt heidän pitää olla esimerkkinä suvaitsevaisuudesta. Minä seuraan koko ajan, mitä todella tapahtuu. Anu, kerro sinä minulle myös!

Ja olisi kiva joskus tietää, ovatko juutalaiset kovasti eläinten oikeuksien puolesta. Tämä kiinnostaa minua.

Leena Lumi kirjoitti...

PS. En ole kyllä varma, oliko se pedofiiliukko sinulta vai Jaelilta ja kumalta oli se 'serialkiller'. Sotken teitä välillä, paitsi en Jaelin keittiötä;-)

Anonyymi kirjoitti...

Olen aika samaa mieltä kuin tuo edeltävä kommentoija. Mutta kuitenkin annan hieman enemmän ymmärrystä palestiinalaisille. Kuitenkin se on myös heidän maansa. Ehkä jopa enemmän kuin israelilaisten. Palestiinalaiset ovat asuneet sinä maassa aina, aikojen alusta lähtien, myöhemmin juutalaiset tulivat sinne. Nyt pitäisi löytää rinnakkaiselo, koska molemmilla kansoilla on samanlainen oikeutus maahan, se on heidän molempien OMA maa.

Ehkä Saksa voisi olla tässä jokin sovittelijamaa koska on lyönyt niin ahkerasti niin monelle poskelle historian aikana!

Tämä on loputon oravanpyörä, jos ajatellaan että vain israelilaiset puolustavat maataan. Kiitos Anu tästä postauksesta.

Helena kirjoitti...

Pahalta kuulostaa. Juuri olin lähdössä Egyptiin. Toivottavasti ei nyt laukea mitään sotaa Egyptin ja Israelin välille.

Minä ymmärrän toisaalta molempia, Israelia ja Palestiinaa, koska molemmat ovat tehneet rikkomuksia, mutta jatkuvaa sotaa en ymmärrä. Koston kierre pitäisi ehdottomasti katkaista, mutta aina löytyy toiselta puolelta joku, joka on valmis jatkamaan taistelua. Eniten käy sääliksi lapsia, jotka joutuvat elämään sotatilan keskellä.

Kauniita luontokuvia täällä! Terv. biologi.

anumorchy kirjoitti...

Anonyymille,
taman vuoksi mina en yleensa kirjoitakaan naista asioista, kun aina se menee vaittelyksi kuka oli ensin ja kuka alkoi ensimmaisena.
Kun siitakin on niin monta mielipidetta, milloin juutalainen
asutus taalla on alkanut. Jos vaikka Mooseksen ajoista aloitetaan vai mista...

Mirja kirjoitti...

No juuri anonyymin viesti edustaa puhtaimmillaan tätä Suomessa syötettyä vasemmistolaispropagandaa, että palestiinalaiset olisivat asuttaneet aikojen alusta Israelin valtion maaperää. Jos nyt lähdetään tälle linjalle, niin itse asiassa juutalaiset ovat enemmän niitä alkuperäisasukkaita, hehän asuttivat Israelin valtion aluetta aina ajanlaskuun asti ja vähän sen jälkeenkin, kunnes roomalaiset karkoittivat heidät. Sen jälkeen Palestiinan mandaatin alue ei kuulunut varsinaisesti kenellekään, sitä miehittivät välillä niin turkkilaiset kuin Iso-Britanniankin ja kun alue lopulta Kansainliiton päätöksellä jaettiin, se jaettiin sekä arabeille, että juutalaisille niin että arabit saivat mandaatista lähes 90% (nykyinen Jordania). Tämä jako ei kuitenkaan arabeille koskaan kelvannut vaan heti Israelin itsenäisyysjulistusta seuranneena päivänä Israelia ympäröivät arabivaltiot hyökkäsivät Israeliin.

Kannattaisi katsella vähän karttaa, niin huomaa, miten pieni valtio Israel todellisuudessa on.

anumorchy kirjoitti...

Helena,
ala huolehdi. Ei ole sotaa tulossa. Eihan nuo Egyptin valtion
joukkojen ampumia olleet nuo raketit. Minne Egyptiin olet matkalla, Siinaille vai muualle?

*Rivqa* kirjoitti...

Luin tuon Eilatin jutun JP:sta eli Jerusalem Post'sta.
Mä en luota suomalaiseen enkä yleensä eurooppalaiseen tiedottamiseen - puhumattakaan muslimien/islamistien vastaavaan, sillä heillä yleensä on vain Israel-vastaista uutista. Israel-vastaista uutisointia sitten jakavat Reutersit sun muut, joilta Suomen uutistoimistot ottavat tietoa vastaan lähes tutkimatta itse pitääkö ne paikkansa.
Arabien lähteistä sinänsä voi joskus myös lukea totuutta, mutta ääri-islamistien ei. Arabeissahan on myös kristittyjä.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa Mirja,

Iso-Britannian hallitsema mandaattialue todella jaettiin tuolla lailla. Kuten sanot. Mutta ota huomioon, että sinulla on aikajana väärin. Tämä jako tehtiin vasta toisen maailmansodan jälkeen (jolloin ei ollut enää kansainliittoa), ja tuolloin palestiinalaisalueista jaettiin tasapuolisesti molemmille osapuolille (israelilaisille ja palestiinalaislle) elintilaa. Mutta jotenkin historian kiertokulussa on tasapaino muuttunut ja vääristynyt.

Ajattelin vain korostaa sitä, että jos se on juutalaisten maa, niin on se kyllä palestiinalaistenkin. Hyvinvointiyhteiskunnassa molempien kansojen kansalaisten tulisi pystyä elämään rinnakkain, rauhassa. Tarvittaisiin enemmän poliittista tahtoa, molemmilta osapuolilta, ja ymmärrystä.

Olen pahoillani, että en ole vasemmistolainen, joten tuokin kohta argumentaatiossasi meni väärin. Mediaa pitää osata lukea oikein. Loppujen lopuksi kannattaako meidän suomalaisten asennoitua asiassa vahvasti kummalle puolelle tahansa, kun emme kuitenkaan saa tietää totuutta omasta maasta tilannetta tarkkailemalla?

anumorchy kirjoitti...

Mina vain halusin tasapainottaa uutisointia! Kun olen taalla paikan paalla tarkkailemassa...

Miksi anonyymina?

Jael kirjoitti...

Anonyymi.Pítäisi myös ottaa huomioon seikka,että tuolla Gazan puolella halutaan ajaa kaikki täällä olevat mereen,ei tunnusteta valtiota ja opetetaan lapset jo pienenä vihaamaan toista puolta.AIka vaikeaa on silloin ajatella rauhallisesti. Molemmilla puolilla on kyllä tehty virheitä. Ja molemmille kuuluu valtio. Tämä nykyinen juutalaisille ja muille ryhmittymille täällä,ja palestiinalaisalueet palestiinalaisille.Toivoisinkin heidän pian saavan oman maansa.

SaaraBee kirjoitti...

Anu: Blogissahan kuvaat elämääsi Israelissa. Olisihan se jotenkin epänormaalia, jos et näistäkin asioista, tässä tapauksessa raketeistä, puhuisi. Itse yritän ymmärtää kumpaakin puolta, ymmärtämättä kuitenkaan täysin "missä mennään". Eiköhän kuitenkin olisi jo aika lopettaa vatkaamasta kysymystä: kumpi oli ensin muna vai kana? Se, kun ei ongelmaa/ongelmia ratkaise.

Mirja kirjoitti...

Anonyymi: Jakopäätös tehty Kansainliitossa jo aiemmin (1922), mutta lopullisesti se toteutui 1947, jolloin YK hyväksyi jakopäätöksen, perusperiaate on kuitenkin, että arabit saivat Palestiinan mandaatin alueesta selkeästi suuremman osan ja juutalaiset vain pienen osan. Mitään pakolaispakolaisongelmaa taas ei olisi koskaan tullutkaan, jos Israelia ympäröivät arabivaltiot eivät olisi hyökänneet juutalaisvaltioon Israelin itsenäisyysjulistusta seuranneena päivänä. Huomattavaa on, että 1948 sodan jälkeen Välimeren ja Lähi-Idän arabimaat karkottivat mailtaan n.750.000 niissä jo satoja vuosia asuneita juutalaisia, he saivat karkoitusediktin, kaksi matkalaukkua mukaan loput jätettävä paikoilleen. Näistä n.500.000 muutti Israeliin, loput Eurooppaan, Australiaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Ihan vastaava määrä juutalaisia siis joutui jättämään omat kotikontunsa arabivaltioissa, kukaan ei kuitenkaan koskaan ole ollut peräänkuuuluttanut heidän oikeuksiaan. Kysyttävä on, myös miksi Jordania ja muut arabimaat eivät asuttaneet Israelin puolelta sodan alta lähteneitä arabipakolaisia, kuten esim. Suomi teki omille karjalaisevakoilleen. Huomattavaa on myös, että kaikki arabit (n. 150 000 jäi) eivät kuitenkaan lähteneet, vaan heitä ja heidän jälkeläisiään elää Israelin puolella edelleenkin.

Minun silmäni aukesivat vuonna 2001, kun palestiinalaisterroristit olivat taas tehneet tyypillisen terrori-iskunsa, itsemurhaiskun israelilaiseen pizzeriaan ja paljon pieniä lapsia oli kuollut. Luin jotain suomalaista iltapäivälehteä, joka osoitti syvää ymmärrystä näille teurastajille ja silloin näin ensimmäisen kerran miten suurta valhetta meille koko ajan syötetään ja aloin ottamaan asioista selvää. Palestiinalaisalueilla terrori on organisoitunutta ja erityisen ikävää on nähdä kuinka jo pieniä lapsia opetetaan vihaamaan juutalaisia ja tv-ohjelmien avulla aivopestään marttyyreiksi, jotka tappavat Allahin nimeen.

Mirja kirjoitti...

Niin ja palestiinalaisilla on jo oma maansa, sen nimi on Jordania,
Mitään Palestiina-nimistä valtiota taas ei ole koskaan ole ollut olemassa eikä sen nimistä kansakuntaa ei edes tunnettu ennen vuoden 1967 sotaa ja PLO:n (Palestinian Liberty Organization) ja arabimaiden propagandaa.

Ei ole olemassa palestiinan kieltä, ei kulttuuria, ei omaa valuuttaa, ei mitään! Jordania (entinen Transjordania) sen sijaan on valtio. Jordanialaiset ovat sukulaiskansaa, arabeja, syyrialaisia, libanonilaisia, irakilaisia, egyptiläisiä, beduiineja ja kurdeja. Näistä etnisistä ryhmistä polveutuvat kaikki sekä nykyiset jordanialaiset, että "palestiinalaisiksi" itseään kutsuvat. Palestiinalaisilla olisi siis kotimaa jos Jordania ja muut arabimaat lakkaisivat käyttämästä heitä poliittisina pelinappuloina.

anumorchy kirjoitti...

Jordania ei heita halua, eivatka muutkaan arabimaat. Niin on napakasti kiinni Egyptin ja Gazankin raja. Pelinappuloina pysyvat.