torstai 3. kesäkuuta 2010

Aprikoosihilloa

Nonni! Taisi tulla tan kesan hillot tehtya. Kevaammallahan unohdin mansikkahillon, kunnes oli liian
myohaista eika mansikoita enaa ollutkaan.
Aprikoosiaika on alkanut. Niiden kanssa taytyy pitaa kiiretta, koska ne katoavat torilta yhta
nopeasti kuin sinne ovat ilmestyneetkin. Mikaan geenilaboratorio ei ole, kumma kylla, onnistunut
manipuloimaan niiden kypsymisaikaa.
Pienen hillon tein; kilo hedelmia ja n 650 gr sokeria. Laitoin ne jo eilen illalla kattilaan mehustumaan.
Kylla nestetta ihmeesti irtosi, vaikka aprikoosi onkin aika kuivan oloinen hedelma.
Lisasin myos reilun teelusikallisen pektiinia. Taallahan ei hillosokeria tunneta, mutta onneksi
nykyaan loytyy pektiinia trendikkaista kokkikaupoista. Aprikoosi ei paljon pektiinia vaadi.
Mansikoihin sita joutuu lisaamaan aika reippaasti.

8 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Ah, nayttaapa herkulliselta! Mina tykkasin kovasti syoda aprikooseja siella, kuten kylla kaikkia muitakin hedelmia. Maku on kylla erilainen kuin taalla. Ihan kuin taalla syodessa kotimaisia omenoita versus ulkomaiset :).

anumorchy kirjoitti...

Tuula,
onko siella tuoreita aprikooseja myynnissa? Mista tulevat?

Athelas kirjoitti...

Pitkästä aikaa vierailin täällä :). Harelille pidettiin viime viikolla kovasti peukkuja, ehdottomasti paras laulu ja laulaja noissa karkeloissa. Mähän oon kuunnellut sitä jo pari vuotta, ja oppinut hepreaakin hieman sanoitusten kautta. Nyt tänä kesänä vasta oon ottanut opiskelua vähän vakavammin, mutta päänvaivaa tuottaa monikin juttu... Sanojen lausuminen (vaikka aakkoset jo muistankin), ja että verbeilläkin on suvut (johan nyt!), mikä taipuu mitenkin ja mikä lauseenjäsen kuuluu minnekin... Mutta aivan ihana kieli heprea on, ja jatkan opiskelua varmasti! Tavoitteenani on matkata Israeliin - vihdoinkin - ennen tämän vuoden loppua :).

anumorchy kirjoitti...

Athelas,
kiva kun kavit! Missa olet Hareliin ja heprean kieleen alkujaan tutustunut?

Athelas kirjoitti...

Harelin löysin aikoinani Youtubesta, kun etsin Boaz Maudan videoita. Siellä oli linkki videoon Veat, ja sehän oli kerrasta menoa. Toinen kun on lahjakas, sellainen aito tarinankertoja, artisti parhaimmillaan - ja ehkä hiukan söpökin! Fanien kommenttien ja haastattelujen perusteella vielä kaiken lisäksi mukava tyyppikin.

Heprea sen sijaan on "vainonnut" minua jo lapsesta saakka. Historia oli lempiaineeni koulussa, joten Israel on sen kautta aina ollut erityisen mielenkiintoinen maa, vaikka siellä en ole käynytkään vielä. Opiskelin Vanhaa testamenttiakin koko viime vuoden :). Heprea on astunut kuvioihin pikkuhiljaa, yksinkertaisesti maailman kauneimpana kielenä - se menee jonnekin sielun sopukoihin. Ja nyt, kun vihdoinkin on aikaa, olen alkanut avata tuota koodistoa... Ani ohevet ivrit - ja siitä sitten askel kerrallaan eteenpäin :).

Arvon juuri parhaillaan kahden podcast-kurssin välillä... Hinta on sama, toisessa on kivemman tuntuiset oppitunnit mutta toisessa on hienommat pelit ja oheismateriaalit, että kumpikohan sitten olisi parempi... :)?

Tuula kirjoitti...

Kylla taalla joskus harvoin on aprikoosejakin kaupassa ollut, mutta ei ne ainakaan ole ollut israelilaisia. Ehka turkkilaisia. En muista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anu-täti,
ihanalta näyttää aprikoosihillosi. Minä keräsin viime viikonloppuna Valkamasta kuusenkerkkiä ja keittelin niistä sokerin kera kuusenkerkkäsiirappia. Niitä voi käyttää ihan yskänlääkkeenä tai jätskin päälle tai uunijuureksia maustamaan.
T. Lottis

Sateenkaari kirjoitti...

Aprikoosiaika on taalla myös alkanut.Kiitos hillovinkista.Pitaisi menna ostamaan pieni arkkupakastin,ja laittaa hillot pakkaseen,kun vievat jaakaapissa turhan paljon tilaa.