tiistai 15. kesäkuuta 2010

Loppu on!

Nimittain avokaado kausi.  Viimeisilla kerroilla ostamani yksilot
ovat olleet enimmakseen taman nakoisia.
Ulkoa viela kauniita, mutta sisalta mustia ja pilaantuneita
tai vaihtoehtoisesti mustia ja kovia.
Joissain hedelmissa siemen on jo alkanut itaa ja tyontaa
juuriaan hedelmalihan joukkoon.
Biologiselta kannalta se on tietysti mielenkiintoinen ilmio,
mutta kun on jo avokaadon maku suussa, pettymys on suuri.

Pitaa kai siirtya kesan hedelmiin. Aprikoosit ovat nyt parhaimmillaan, ja koska
 niiden kausi on ihmeen lyhyt, pitaa nauttia niista tassa ja nyt.

3 kommenttia:

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Hauska ajatella että siellä on niin monipuoliset hedelmä- ja vihannesvalikoimat. Suomessa odottelen mansikkojen kypsymistä :D Viljelläänkö Israelissa mansikoita?

anumorchy kirjoitti...

Hedelmä- ja vihannesvalikoimat ovat yksi Israelin parhaimpia puolia. Eika paprikoita myyda muovissa yksitellen, vaan kilo maksaa pahimmillaan 2.5 euroa.

Mansikoita kasvatetaan myos, niita on saatavilla suunnilleen joulusta huhtikuuhun. Eivat kylla ole yhta makoisia kuin Suomen mansikat.

Jael kirjoitti...

Eilen ostin Eden-marketista luomuavokaadon,oli kyllä ihan ok vielä.Mansikoitakin siellä vielä oli,kalliilla hinnalla pikku rasia..
Pidän paljon enemmän talven hevi-tarjonnasta kuin kesän....