keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Haloo?

Monet kannykat muuttuivat tanaan turhiksi kapuloiksi, kun matkapuhelinliittymia myyva takalainen "sonera" Cellcom koki historiansa pahimman hairion. Aamukymmenelta alkoivat puhelut takerrella, eika vikaa ole vielakaan korjattu. Cellcomilla on taalla yli 3 miljoonaa liittymaa, ja suurin osa niista on ollut mykkana koko paivan. Puhelut eivat mene eika tule, samoin tekstiviestit. Vian syyta ei vielakaan kai tiedeta, korjausaikataulusta ei ole tietoa. Hakkerihyokkaystakin epaillaan.
Tuntuu oudolta, kun yhtakkia ei kommunikaatio toimikaan helpolla tutulla tavalla. Onneksi useimmissa talouksissa ja kaikilla tyopaikoilla on edelleen lankapuhelimetkin. Suomessa nain, etta esim pankeissa soitettiin  toiseen konttoriin myos kannykalla, eli vanhat puhelimet oli jatetty kokonaan. Saapa nahda miten pitkaan vika jatkuu. Ihme kylla Cellcomin osakkeet eivat porssissa juurikaan laskeneet...viela. Huomenna voi olla eri juttu, jos vika jatkuu.

1 kommentti:

Miranda kirjoitti...

Jotain samantapaista tapahtui perjantaina Tallinnassa, jossa olimme käymässä. Eksyimme exän kanssa toisistamme ja yritimme puhelimitse tavoittaa toisemme. Tuli aina ilmoitus, ettei puhelin ole käytössä. Kumma kyllä tekstiviestitys toimi; siten mekin sitten tavoitimme toisemme.